lördag 22 maj 2010

ananaspaj

Vi blev hastigt och lustigt bortbjudna ikväll och jag erbjöd mig att ta med efterrätt.
Jag hade två burkar ananas hemma och tänkte göra ananaspaj.
Letade bland mina kokböcker, men hittade ingen, så det fick bli nätet som vanligt.
På Tasteline hittade jag den här.
Jag tycker att ananas och kokos är gott ihop, så jag blandade ca 1 dl kokos i degen.

Ananaspaj

Pajdeg
1 dl  socker
3 dl  vetemjöl
1 tsk  bakpulver
150 gram  smör

Fyllning
400 gram  ananas, krossad, avrunnen




2 dl  crème fraiche
0,5 dl  socker
2 tsk  vaniljsocker
1 st  ägg

Tillagning

Gör så här:

1. Börja med pajdegen. Smält smöret och ställ det åt sidan.

2. Blanda mjöl, socker och bakpulver i en stor skål. Häll över det av svalnade smöret och blanda till en deg. Det blir en ganska grynig massa.

3. Tryck ut degen i pajformen. Det går bra att använda en vanlig pajform, men helst en med löstagbar botten.

4. Blanda ihop fyllningen. Lägg ananas, creme fraiche, socker, vaniljsocker och ägg i en skål och blanda ordentligt.

5. Häll upp fyllningen i det obakade pajskalet. Grädda i mitten av ugnen, 200 grader i 30 minuter. Låt pajen svalna före servering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar